Træningsplan for februar

Det lyder underligt, men i modsætning til mange andre havde jeg en meget aktiv december måned på træningsfronten. Der var et godt skelet i form af den pakkekalender, jeg deltog i, som Løbeklubben på Facebook havde arrangeret. Det gav et spark til grundformen og en masse selvtillid, da det lykkedes at tackle opløbene til småskader undervejs. Selvtilliden var i spitzenklasse ved nytårstid.

Januar var en anden historie – December måneds selvtillid blev til overmod: Paraderne røg ned, og der kom ikke rigtig struktur på træningen på noget tidspunkt. Jeg fik ganske vist trænet, men overordnet set syntes jeg ikke rigtig, at det battede noget. Januar var ’lidt er bedre end ingenting’-måneden.

Hvad skal februar være? Ja, måneden blev startet med indkassering af en gevinst fra pakkekalenderen, nemlig deltagelse i en suveræn gang kombinationstræning, som jeg vil skrive et indlæg om senere; En af de gode pointer var, at man skal variere sin træning, da det er vigtigt at få rørt musklerne på en anden måde (måske endda vække muskler, der ikke har været rørt i nyere tid), MEN det er også vigtigt at træne sit hoved, sådan at man bliver ved med at have mod på nye ting! Kloge ord!

Hvornår kommer hun til sin træningsplan – NU! Min plan skal indeholde flg. elementer:

Løbetræning – Fordi jeg ikke kan undvære det! Rolige ture uden krav til tempo, – Hvis jeg kan overskue det, må der gerne være en intervaltræning om ugen, men de rolige ture er i centrum for februar.

Styrketræning – Bruger flittigt fitnesscentret som omklædningsrum i forbindelse med løbeturene og har derfor bagefter kunnet lunte ind til styrkedrengene og løfte et par håndvægte og en kettlebell! Fint nok! Men det er blevet sådan, at jeg nøjes med at lave de øvelser, jeg er relativt god til, så der er brug for nyt input! Ved kombinationstræningen i lørdags lavede vi såkaldt plyometriske øvelser (se link nedenfor); det tog 4 minutter, og forsiden af mine lår var ikke sig selv før tre dage efter. De øvelser skal jeg lave nogle af én gang om ugen. I aften har jeg så været til cross fit for første gang; mange af øvelserne kendte jeg godt, men når en instruktør sætter programmet sammen, er der sandsynlighed for at komme ud af komfortzonen i ny og næ …

Mit bud på en spark-røv-træningsplan er altså:

  • Styrketræning 2-3 gange om ugen. F.eks. crossfit én gang, plyometrisk træning én gang og så måske en tredje gang med ”fri leg” uden andre krav end sved på panden. Plyo og ”fri leg” kan evt. kombineres med rolige løbetur, hvis det kniber med tiden.
  • Løbetræning: 2-3 gange, hvor de to ture er rolige, og den tredje evt. er interval.

Som i december vil jeg tegne et skema på opslagstavlen og sætte flueben, når jeg har præsteret!

træningsplanFebruar

Det bliver rigtig godt :-) Bemærk, at de første to træningsgange er hakket af allerede …

 

Plyometrisk træning (bl.a. en film på 2 minutter, hvor de viser nogle af øvelserne)

Her har jeg skrevet om pakkekalenderen fra Løbeklubben på Facebook

Lidt croos fit-musik: Heart: Easy target

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Help

WordPress theme: Kippis 1.15