Granny on the move

Lige nu er jeg fyldt af to ting: Glæde over at have påskeferie og god karma efter en vellykket tur til London. Indlægget her er derfor om – ja, hvad ellers! – London, armstrækninger og en påskeudgave af et stenalderbrød!

LondonMedalje
I London løb jeg min marathon nr. 15 – Vildt at tænke på, men har været dejlig forskånet for skader, så derfor er jeg stadig fascineret af tanken om, at jeg kan løbe langt, hvis jeg vil! (Tak til Sanne for billedet).

Londonturen var en grupperejse med Marathon travel club; det er altid en fornøjelse at holde ferie sammen med andre nørder, hvor man kan diskutere strategier for at løbe i varmt vejr (ja, rigtigt! Der var varmt til London marathon – ca 16 graders varme ved start), og så er der selvfølgelig alle røverhistorierne (”årh! Var du også med i New York 2010?”, ”Kan du huske i Stockholm 2012? Sikket møgvejr!”).

Startnumrene til London marathon går for det meste til velgørende organisationer; løberne samler ind til et godt formål, derfor er der mange udklædte løbere, og mange heppere, der bærer deres egne bidragydere frem med tilråb, men der er overskud nok til at heppe på os andre også; Tilskuerne kaldte mig Granny eller Granma pga. min distingverede hårfarve :-) Har ikke oplevet andre steder, at der var så mange tilskuere på hele ruten – Der var tilråb alle steder lige fra starten ved Greenwich park til mål på The Mall ved Buckingham palace.

Efter løbet var der arrangeret sejrsmiddag på restaurant Sarastro – hermed anbefalet! Vær forberedt på underholdning undervejs.

Tak til Lisbet for godt og inspirerende selskab på turen (udover løb talte vi om bøger, Buddha, toiletkøer, træningsfilosofi mm., drak kaffe og spiste en masse god mad (en vigtig del af både optakt og restitution).

Overvejer seriøst at melde mig til London marathon igen; Det kan så ikke blive før 2019, men mon ikke jeg stadig løber marathon til den tid? Tror i hvert fald ikke, at jeg spiller golf!

Hjemme igen til dejlig påskeferie og nye planer:
Pushupskema-2

Min opslagstavle indeholder en plan for optræning af evnen til at lave 100 armstrækninger (tak, Lisbet).

 

 

Planen er nappet fra I form, nr. 4, 2014. Der arbejdes med 4 niveauer: Op ad væg, på bord, på skammel og – det eftertragtede slutniveau – på gulvet. Af dum stolthed har jeg taget udgangspunkt i niveauet ’på bord’ og har med nød og næppe kunnet gennemføre første session – Jeg melder tilbage, hvordan det går.

 

Påskestenalderbrød
Inspireret af påsken lavede jeg i eftermiddags et påskestenalderbrød i tærteformat (påskeindslaget var, at jeg puttede lidt gurkemeje i dejen for at farve det gult – Gurkemeje siges også at være inflammationsdæmpende, så det har min krop formentlig rigtig godt af).

 

 

Opskrift:

 • 50 g græskarkerner
 • 50 g solsikkekerner
 • 50 g mandler
 • 50 g paranødder
 • 50 g hørfrø
 • 50 g sesamfrø
 • 50 g kokosfibre (kan også bruge kokosmel eller mandelmel)
 • 25 g tørrede tranebær
 • 4 æg
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk gurkemeje (påskekrydderiet)

Tænd ovnen på 160 grader. Bland det hele godt sammen og put det i en tærteform. Bages 45 min.

(Hvis du vil lave et brød, kan du snildt gange det hele med 2 og smide dejen i en brødform. Så skal det nok bage i en times tid).

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Help

WordPress theme: Kippis 1.15