Træningsafhængighed

ZooturMarts2012 093 ’Ekspert slår alarm: Træningsafhængighed har ramt danskerne’ – UHA DA!

Journalisters omgang med sundhedsmæssige budskaber er nu underholdende i sig selv – Nogle gange kan man dog med ret frygte, at sensationsjournalistikken kan hindre nogen i at leve et sundt liv; Man kan altid finde en version af budskabet, der taler for, at det bedste man kan gøre er ingenting! SÅDAN ER DET BARE IKKE!

Selvfølgelig er træningsafhængighed noget skidt, men at træne regelmæssigt er ikke det samme som at være træningsmisbruger! Et af eksemplerne på dr.dk i dag er en fyr, der har tabt over 100 kg, sådan at han nu vejer 95 kg – Nu har han depression og bruger al sin fritid i træningscentret. Selvfølgelig skal han da have hjælp – og for min skyld gerne på det offentliges regning. De mennesker, der er svært overvægtige, og som lykkes med at tabe sig er lige præcis i farezonen for at gå ned med flaget, fordi de typisk har et mantra kørende à la ’Når jeg har tabt mig, så bliver alt godt, og mine problemer er løst’. Når det så viser sig, at ens personlige problemer stadig er der, og at det måske er de problemer, der fra starten af har været skyld i kiloene og ikke omvendt – Ja så er det ikke så underligt, hvis manden bliver deprimeret.

Jeg synes, at vi som samfund burde hjælpe de mennesker, der gerne vil leve en sundere tilværelse og bistå dem til at komme i mål – Vor ven skal have hjælp til at turde se tilværelsen i øjnene, sådan at han kan komme væk fra crosstraineren, det er det eneste rigtige, men det ændrer ikke på, at det er sund fornuft at passe på sig selv – Med måde!

Links:

Dagens hovedhistorie om træningsafhængighed på dr.dk.

Et link til en halv times portrætudsendelse om Bodil Udsen – En herlig kvinde, der ikke behøvede at ligne et sugerør for at være god til sin metier.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Help

WordPress theme: Kippis 1.15